Welcome, Guest! Registration RSS

Aici s-a născut veșnicia

Main » Articles » Artă

Zinaida Popov: „Aripi îmi sunt visele”


Are doar 14 ani, este o fată inteligentă, cu simţul umorului, se mişcă bine pe ring şi în culise, zâmbind tuturor şi rămânând, în acelaşi timp, concentrată. Zinaida Popov, căci despre ea este vorba, o adolescentă din Mileştii Mici, a reuşit deja să cucerească multă lume prin graţie, talent şi eleganţă.

Zinaida dansează de la vârsta de patru anişori, la iniţiativa mamei, care întâmplător a descoperit talentul fetiţei. Încă de atunci dansul modern  a devenit o pasiune pentru ea. Iar când a împlinit  10 ani, mama a înscris-o la Colegiul Naţional de Coregrafie. „În tot acest timp de când dansez, am reuşit să învăţ să lucrez cu publicul. Înainte de a ieşi pe ringul de dans, am un scop bine definit: să execut un dans excelent care să fie apreciat şi să nimeresc în finala primelor 6-7  echipe. De fiecare dată mă strădui să am o dispoziţie bună, pe care să o transmit şi publicului. Dar, mai presus de toate, trebuie să am încredere în propriile forţe.

Cel mai mult îmi place să execut dansurile latino-americane, mai puţin cele standard. Dansul meu preferat este rumba, dansul dragostei. Dansând, mi-am amintit ce este visul, inocenţa şi compasiunea. Râd mai des, roşesc atunci când greşesc şi promit că nu o mai fac data viitoare. Aripi îmi sunt visele ce aspiră  spre cer”, ne mărturiseşte Zinaida Popov.

Din primele momente şi până în prezent evoluţia şi performanţa Zinaidei a fost urmărită şi mereu susţinută de părinţii ei, la care mereu şi-a găsit sprijin şi cuvinte de încurajare în momentele dificile.„Zinica este primul nostru copil, prima noastră fetiţă. Talentul său în domeniul dansului l-am descoperit pe când era o copiliţă. Mereu încerca să imite pe cineva care dansa. A fost un drum greu, pe care l-am parcurs cu succes. Prima dată când a plecat la un festival internaţional eram foarte îngrijorată. O sunam din zece în zece minute pentru a mă asigura că este bine. Zina este mândria noastră. Sunt sigură că va avea un viitor strălucit, pentru că omul prin muncă se slăveşte. Iar ea munceşte şi are emoţii  la fiecare ieşire în public”, ne spune Ludmila Popov,  mama fetei. 

La numai zece ani, Zinaida a adunat în palmares locuri fruntaşe şi merite deosebite. Asfel, în anul 2007 a participat la competiţii de dans în Franţa (locul-1, 1 şi 2),  Polonia (locul-6 şi 3). În 2009 participă la astfel de concursuri în Germania (locul-5, 1, 8), Ucraina, Sudac ( locul- 1, 4 şi 3), Tiraspol ( locul-2 şi 3). În 2010 a avut o evoluţie reuşită în Bulgaria (locul -2 şi 6). Cu o prestaţie meritorie a concurat recent la Campionatul Moldovei IDSF, de unde s-a întors cu locul 8, din 40 de participanţi. Recent tânăra dansatoare de la Mileştii Mici a concurat şi în Letonia, revenind la baştină cu locul 9-10 din 45 de participanţi.

Astfel, în doar zece ani de activitate, Zinaida a cunoscut mai multe victorii. În colecţia ei de până în prezent se numără  45 de medalii şi 25 de cupe. În localitatea noastră „ Zinica” este foarte respectată şi cunoscută, fiind un exemplu viu pentru mulţi tineri. Nu este sărbătoare în sat, în care ea să nu ne încânte sufletul cu un dans.
„Este o fetiţă minunată, care ne transmite bucuria dansului ca pe un ritual. Or, dansul este o limbă universală: un emisar pentru egalitate, toleranţă şi compasiune. Prin dansurile ei, ne învaţă să fim sensibili, conştiincioşi şi mai atenţi la momentul pe care îl trăim. Noi îi mulţumim mult pentru fiecare sărbătoare care ne-o oferă, şi îi dorim multe şi noi succese”, zice Svetlana Chihai,  locuitoare din Mileştii Mici.

Category: Artă | Added by: Dan_Vrăjmaş(Admin) (13.08.2011)
Views: 412 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: