Welcome, Guest! Registration RSS

Aici s-a născut veșnicia

Main » Files » Turism

A învăţat turismul rural de la polonezi
10.08.2011, 22:52
Pentru dezvolatarea cu succes a pensiunii „Tudor şi Elena Castraveţ” din Mileştii Mici, recent, Elena Castraveţ a avut ocazia să participe, timp de două săptămâni, la un atelier de instruire în Polonia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului rural”

Atelierul de instruire a fost unul foarte important pentru familia Castraveţ pentru dezvoltarea pensiunii. Astfel, în scurt timp, la pensiunea „Tudor şi Elena Castraveţ” au început mai multe renovări, care au făcut ca aceasta să se deosebească de celelalte două pensiuni turistice din localitate. Au avut loc lucrări de amenajare speciale la care a lucrat o echipă de profesionişti. La amenajarea gospodăriei, membrii familiei au depus mult suflet şi multă dragoste pentru a reda cât mai bine tradiţiile şi obiceiurile moldovenilor.

În urmă cu 3 ani, ideea de a avea o pensiune turistică era doar un vis pentru familia Castraveţ. Un vis care a fost implementat cu succes pe parcursul ultimilor ani. Astfel au reuşit să ofere servicii de turism persoanelor dornice să cunoască atât tradiţiile neamului nostru, cât şi comuna Mileştii Mici, ca obiect turistic naţional. 

„Polonia este o ţară cu o cultură bogată şi deosebită. Am benificiat de un schimb de experienţă deosebit. Am avut ocazia să-mi dezvolt cunoştinţele în domeniul în care am investit şi care mă reprezintă pe mine şi familia mea. Am avut ocazia să cunosc o ţară şi un popor deosebit”, accentuează Elena Castraveţ. 

De menţionat că în comuna Mileştii Mici, există mai multe obiective unice, care favorizează dezvoltarea turismului rural în regiune, printre care un cimitir cu vârsta de aproape 1000 de ani, 12 fântâni cu cumpănă seculară, o moară de vânt cu vârsta de peste o sută de ani, precum şi galeriile subterane de păstrare a vinurilor „Mileştii Mici”, declarate prin lege Patrimoniu Naţional al Republicii Moldova şi incluse în Cartea recordurile- Guiness Book.

Category: Turism | Added by: Dan_Vrăjmaş(Admin)
Views: 422 | Downloads: 0 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: