Welcome, Guest! Registration RSS

Aici s-a născut veșnicia

Main » Files » Divertisment

Săptămâna Limbii Române la Mileştii Mici
10.08.2011, 22:58
În perioada 28 martie - 1 aprilie, în liceul din comuna Mileştii Mici s-a sărbătorit Săptămâna Limbii Române. Programul special a început de luni cu afişarea gazetelor de perete tematice, a desenor reflexive şi a expoziţiilor personale ale elevilor.

A doua zi elevii au participat la o întâlnire cu scriitorul Constantin Dragomir. Prima întâlnire a fost cu micuţii din clasele primare, unde atmosfera de sărbătoare a fost însoţită de cântece, poezii, ghicitori. Copii au fost foarte receptivi şi au dialogat activ cu scriitorul. A doua parte a avut loc în aceeaşi zi, doar că la ea au participat clasele a V-VII-a. În cadrul acesteia, elevii au răspuns la întrebări despre creaţia scriitorului, au recitat poezii şi au adresat întrebări scriitorului. "Copiii sunt foarte activi şi isteţi, liberi în comunicare. Mi-a făcut o deosebită plăcere să discut cu ei", ne-a mărturisit Constantin Dragomir.

Tot în ziua de marţi, elevii claselor a VIII-X-a au prezentat referate la temă liberă. Scopul acestei activităţi a fost formarea deprinderilor oratorice ale elevilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare în public.

În ziua de miercuri s-au purtat discuţii privind subiectul romanului "Tema pentru acasă" de Nicolae Dabija. Această activitate a fost moderată de elevii clasei a XI-a "U". La discuţie au participat elevii claselor a VIII-XI-a.

În următoarea zi opt concurente, eleve ale claselor a V-VII-a au luptat pentru titlul de "Miss Smărăndiţa". Acestea s-au întrecut în probe de inteligenţă, creativitate, dramaturgie. Fiecare concurentă a înscenat câte un fragment din opera lui Ion Creangă. Câştigătoarea acestui concurs a fost Laura Trofim, elevă în clasa a V-a "B".

Vineri, săptămâna Limbii Române s-a încheiat cu o serată distractivă cu genericul "Ziua umorului".
În cadrul acestei festivităţi au fost prezentate glume şi scenete umoristice. "Mi-a plăcut foarte mult prestaţia echipei "Racheta", reprezentată de elevii clasei a XI-a "R". Ei au demonstrat că au talent în dramaturgie, sper să-i vedem şi la alte activităţi în cadrul liceului sau chiar şi raionale", a spus Alexandu Bobeică, elev al clasei a XII-a "B".

Săptămâna Limbii Române a fost organizată de mebriii catedrei "Limbă şi comunicare", profesori de limbă şi literatură română: Tatiana Movileanu, preşedintele catedrei, Larisa Hâncota, Elena Popov, Aliona Pulbere, Liubovi Rotari.

Category: Divertisment | Added by: Dan_Vrăjmaş(Admin)
Views: 454 | Downloads: 0 | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: